Email us: Sara@GoldenOpportunity.se

Stress

beautiful young woman standin and juggling with statistics and graphsFör att kunna prestera bra och må bra samtidig behöver du och din personal bra strategier och verktyg för att hantera stress och andra störande känslor. Vi behöver effektiv emotionell reglering. På arbetsplatser kan vi alla vara en del av lösningen och förebygga att ohälsa uppstår på våra arbetsplatser.
Därför har Arbetsmiljöverket i samråd med arbetsmarknadens parter tagit fram föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö AFS 2015:4 Se filmen Utmaningen om Jobbstressen här. Föreskrifterna börjar att gälla från och med den 31 mars 2016.

Vi har själva jobbat på många typer av arbetsplatser med högt tempo och stort ansvar. Tricket för att kunna hantera stress har för oss inte bara varit att kompensera för arbetsstressen med hälsosam motion, mat och fritid.

Det har gällt att hitta effektiva verktyg för att snabbt och helst permanent kunna ta udden av normalt stressfulla situationer och att kunna återhämta sig, i små portioner, ofta. Inte bara på semestern, när man ändå bara blir sjuk för man har stressat så mycket för att hinna bli klar innan den…

På så sätt kan du hålla dig i trim och prestera bra, på ett mer hållbart sätt.

 

Att kunna och orka prestera under förändring

Ni vet att när man inför större förändringar i organisation, teknik eller arbetssätt så är det en process som tar tid innan den slår rot i nya produktiva vanor, om nånsin. 70% av alla förändringsprojekt havererar. Inte sällan skapar förändringsprojektet också stor stress och flera konflikter.

Föreställ dig att du och dina medarbetare hade tillgång till ett effektivt självhjälpsverktyg som gör att man snabbt kan ladda ur ilska, frustration, oro och rädsla. I stunden eller i slutet av dagen.

Föreställ dig att du hade ett verktyg som gjorde att du kunde neutralisera negativa känslor och impulser inför presentationer, viktiga möten och svåra samtal. Så att du kan prestera på topp och vara fullständigt närvarande.

  • + Skulle det påverka er förändringsresa positivt..?
  • + Skulle det påskynda resultatet..?
  • + Skulle du sova bättre..?
  • + Skulle ni ha roligare..?

Program för stresshantering och peak performance

Vårt program för stresshantering består av en rad produkter och tjänster som kombineras på för er bästa sätt: En bok, en smartphone app, coaching, team coaching, workshop. Du kan plocka russinen ur kakan!

Vi baserar våra stresshanteringsprogram på metoden EFT, Emotional Freedom Techniques. EFT är en “evidensbaserad” metod som stödjer kriterierna American Psychological Association (APA) Division 12 (Clinical Psychology) Task Force har satt upp för empiriskt validerade metoder. (läs mer här)

 • Inspirationsseminarium: Effektiv Stresshantering för folk i farten
  • I detta inspirationsseminarium ges en förklarande rundtur i orsakerna till stress och hur stress yttrar sig i kroppen. Sedan får deltagarna lära sig vilka resurser det finns för att mota Stress-Olle i grind, dvs förebygga och hantera förekommande stressfaktorer. Seminariet presenterar också två relativt okända, hypereffektiva stresshanteringsmetoder som passar resultatsorienterat yrkesfolk i farten med högt tempo.
 • GO Stresshanteringsworkshop:
  • En halvdagsworkshop på svenska eller engelska där deltagarna får lära sig mer om stress och hur det påverkar kroppens biologi, kreativitet och produktivitet. Man får veta om de olika stresshanteringsmetoder som finns och särskilt om 2 mindre kända metoder. Man får lära sig hur de man använda metoden själv och med sin personal  i olika arbetssituationer. Särskilt bra för personal som t.ex. behöver hålla presentationer eller jobbar i hektiskt tempo. Praktiska övningar i grupp ingår i denna workshop.
 • Emotionell Frihets Teknik (EFT) kurser för emotionell reglering:
 • binderlayingstack_600x568BOK / E-BOK: LUGN I STORMEN-EFT: Första hjälpen för den sjuka jobbstressen.
  Första utgåvan tog slut på några veckor.
  Nästa finns nu på Adlibris, BoD och andra bokförsäljningsställen.
 • GO EFT Coaching:
  • Coaching på tu man hand, med stöd av Emotionell FrihetsTeknik (EFT). I regel är EFT en betydligt snabbare och effektivare metod för att t.ex. lösa emotionella blockeringar inför förestående utmaningar än traditionell coaching. En timmes EFT sänker kortisolhalten med 24% har vetenskapliga studier visat. Här får man också lära sig EFT tekniken själv, om man vill.
 • GO BSFF Coaching:
  • Coaching på tu man hand, med stöd av BSFF (Be Set Free Fast) tekniken. BE SET FREE FAST är egentligen en förkortning som står för Behavioural & Emotional Symptom Elimination Training For Resolving Excess Emotions: Fear, Anger, Sadness, Trauma.

 • Smartphone app: GO EFT Tapping©.
  • Kortmetoden av EFT på burk, d.v.s. en app i din egen iPhone, iPod eller iPad. Appen ger stöd för att spela in din egen emotionella utmaning, och intensitetsnivå. Sedan får du stöd av guidad EFT teknik, med din egen inspelade utmaning inflätad i den mentala träningen. Ladda ned appen på App store. Appen är på engelska, men du kan så klart tala in din egen utmaning på svenska. Det brukar inte ha någon betydelse för vare sig användning eller resultat.

go-eft-tapping-flow_english

 

Appen är nu också översatt till arabiska i samarbete med Dr Ashraf Al-Hadethe.

go-eft-tapping-flow_forest_arabic

Saras favoritverktyg med tiden har blivit EFT (Emotionell Frihetsteknik), så kallad “knackning”, eller “tapping” som det kallas på engelska.

Emotional Freedom Techniques (EFT) som användes i en vetenskaplig studie på stress minskade stresshormonet kortisol med 24% på en session för deltagarna i snitt och upp till 50% som mest. Det är jättemycket!

EFT är enkelt ofarligt: Inga injektioner, manipulationer eller mediciner behövs för denna teknik. Det är en kombination av stimulans av akupunkturpunkter med dina egna fingrar parat med ett system av affirmationer.

EFT är därför en extremt användarvänlig hjälp till självhjälp för olika emotionella utmaningar och därtill relaterade fysiska problem. Vi vet att mindre stress också ger bättre hälsa, ofta mirakulöst snabbt.